Strona główna » Polityka prywatności

Polityka prywatności

Poniżej znajduje się informacja na temat przetwarzania Twoich danych osobowych w związku z korzystaniem z portalu FeminaSum.pl i kontaktu elektronicznego drogą mailową.

Administrator danych osobowych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Maria Lepucka Praktyka Położnicza, zarejestrowana w Nowa Sól 67-100, Konstytucji 3 Maja 8i/103

Aby skontaktować się ze mną w sprawie twoich danych osobowych, ich zmiany lub wycofania się z otrzymywania wiadomości drogą elektroniczną, należy wysłać e-mail na adres [email protected] lub przesłać wiadomość pocztą tradycyjną na wskazany powyżej adres korespondencyjny.

Skąd mam Twoje dane?

Prawdopodobnie przekazałeś swoje dane, gdyż wyraziłaś/wyraziłeś zgodę na ich przetwarzanie poprzez zapisanie się do newslettera.

Twoje dane pojawiają się w formie elektronicznej na liście mailongowej, a podany przez Ciebie adres e-mail służy do wysyłania newslettera związanego z portalem FeminaSum.pl.  Dane osobowe są odpowiednio chronione. Nie zostaną przekazane innym podmiotom, podwykonawcom czy firmom. Dostęp do nich mają tylko osoby uprawnione, współpracujące przy tworzeniu portalu FeminaSum.

Większość danych przechowujemy w formie elektronicznej na naszym serwerze. Wszystkie pliki są odpowiednio zabezpieczone i dostęp do nich mają tylko osoby upoważnione. 

Dane z Internetu – pliki cookies

Strona https://www.feminasum.pl/ korzysta z plików cookies. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w Twoim komputerze lub telefonie mobilnym i przeznaczone są do korzystania ze strony.

Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Służą do tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób korzystasz ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości. Mogą być także niezbędne do korzystania z niektórych funkcjonalności serwisu.

Jeśli nie chcesz otrzymywać plików cookies, możesz je blokować i ograniczać.

Czy musisz podać nam swoje dane osobowe?

Podanie swoich danych: imienia, nazwiska czy adresu e-mail jest dobrowolne. Zbieramy tylko takie informacje, które są nam niezbędne, by się z Tobą kontaktować. 

Jeżeli wymagają tego przepisy prawa, możemy wymagać od Ciebie podania innych danych niezbędnych np. ze względów rachunkowych lub podatkowych. Poza tymi przypadkami podanie Twoich danych jest dobrowolne. 

Jakie masz prawa?

Zgodę na przetwarzanie danych osobowych, możesz wycofać w dowolnym momencie. Możesz do nas napisać na adres e-mail: [email protected]

Będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe, dopóki nie wycofasz zgody.

Przysługuje Ci prawo dostępu do treści Twoich danych, prawo uzyskania ich kopii, żądania sprostowania oraz usunięcia – wtedy, gdy nie mamy obowiązku ich przechowywać – lub ograniczenia ich przetwarzania.

Gwarantujemy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. 

Jeśli w Twojej opinii nieodpowiednio zadbaliśmy o Twoje dane, możesz skarżyć się do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Zachęcamy Cię, byś wcześniej powiadomiła/ł nas o swoich uwagach.

Zdajemy sobie sprawę, jak ważne są dane osobowe. Staramy się dokładać należytej troski, by Twoje dane były u nas odpowiednio chronione.